Máshol olvad a tehén…

Nem, nem olvastad félre: tényleg egy tehénről van szó. Aminek olvad a feje. Ráadásul kék. És egy jégkrémes pálcika áll ki a hátsó feléből?!

Mielőtt még bárki állatkínzást kiáltana, az olvadó tehén (hivatalos nevén Blu melting Ice Cream) a minden művész számára nyitott CowParade, vagyis TehénParádé elnevezésű nemzetközi köztéri kiállítássorozat része volt, és a Bazilika előtt olvadozott még 2006-ban. Pár hónappal a rendezvényt követően, egy jótékony licit során került előző székhelyünkre, a TONIC Tower-be 2007-ben, immáron pedig új irodánk kapujában fogadja a kollégákat és a hozzánk betérőket, a Budaörsi út 27. szám alatt.

A tehén szimbolikája számtalan jelentéssel bír a világ körül: van, ahol szent állatként tartják számon, van, ahol pedig a múlttal hozzák kapcsolatba, de a CowParade connecticuti házigazdái szerint van ebben a jószágban valami varázslatos, ami mindenki számára szerethetővé teszi. Hát ezért lett a tehén egy világszintű kiállítás főszereplője, és ezért (is) ő a „front of house” a TONIC-nál!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.